Salibandyjoukkueet Suomessa

Salibandy on kaikille tuttu urheilulaji Suomessa, sillä se on suosittua puuhaa jo ala-asteen liikuntatunneilta. Nopeatempoinen salibandy opettaa ja vaatii pelaajalta hyvää päätöksentekokykyä, räjähtävää lihasvoimaa nopeisiin pyrähdyksiin ja hyvää kehonhallintaa, sillä pelissä tarvitaan sekä jalkoja että käsiä, kuten myös hyvää silmän ja mailaa pitävän käden yhteispeliä. Salibandyn tavanomaisempi muoto sähly on usein kavereiden kanssa pelattavaa palloilua, kun taas salibandy on vakavasti otettava urheilulaji.

Suomessa on siis paljon salibandyn ja sählyn pelaajia – jopa yli 350 000. Tämä tarkoittaa sitä, että salibandy on Suomessa kolmanneksi suosituin laji kaikista pallolajeista. Mutta mitkä ovat tunnetuimmat ja parhaimmat salibandyjoukkueet Suomessa? Lue lisää aiheesta tästä artikkelista.

Suomen suurimmat salibandyjoukkueet

Koska salibandy on Suomessa niin suosittu laji, tarkoittaa se sitä, että lajin harrastajat eivät ole todellakaan amatöörejä. Asia on pikemminkin toisin päin – suomalaiset salibandyn pelaajat ovat todellakin korkeatasoisia ja taitavia pelaajia. Aktiivisia joukkueita on Suomessa yli 2000 ja lisensoituja pelaajiakin löytyy maasta liki 45 000. Lajin liitto Suomessa on Suomen Salibandyliitto ry, eli lyhyemmin SSBL. Alla on listattu Suomen Salibandyliitossa mukana olevat, Suomen parhaimmat salibandyjoukkueet.

  • Tampereen Classic

Tampereen Classic on nimensä mukaisesti tamperelainen klassikko. Joukkue on klassikko nimenomaan salibandymaailmassa, sillä joukkue ei ole tuoreimmasta päästä, ja se on voittanut monesti Suomen mestaruuden – jopa kolme kertaa peräkkäin. Tampereen Classic on aina tähdännyt myös SM-kisoista eteenpäin, sillä joukkue haaveilee vuosittain Euroopan ja koko maailman laajuisesta menestyksestä.

  • Koovee Tampere

Niin ikään pirkanmaalainen, Tampereelta kotoisin oleva joukkue Koovee Tampere on menestynyt salibandyjoukkue Suomessa. Koovee Tampere on tietyillä mittareilla mitattuna Suomen suurin salibandyseura. Koovee Tampere sisältää nykyään myös legendaarisen Manse United joukkueen. Myös Tampereen Gunners sisällytettiin vuonna 2008 Koovee Tampereen siipien alle. Hyvin pärjännyt pelaaja Samuli Salomaa tunnetaan Kooveen ottelijana.

  • Happee, Jyväskylä

Keski-Suomen vahvin salibandyosaaminen löytyy jyväskyläläisen seuran Happeen joukoista. Happee on jo yli 30 vuotta vanha salibandyjoukkue, jonka riveistä on tullut vuosien mittaan useita SM-tason pelaajia. Myös joukkue itsessään on voittanut SM-kultaa useina vuosina.